AIRATE

пречиства

въздуха в

Sofia Tech Park

Инсталирахме иновативната пречистваща система Airate в част от пространствата на София Тех Парк

София Тех Парк вече осигурява най-доброто качество на въздуха в няколко от своите зали, след като инсталирахме филтриращата система на Airate на прозорците на сграда Инкубатор. Филтърните мембрани, предпазващи навлизането на фини прахови частици, са монтирани на всички прозорци в залите Smart Classroom и зала the Venue в сграда Инкубатор в технологичния хъб.

Инсталирането на филтърните мрежи и цялостното реализиране на проекта е част от дългосрочната стратегия на София Тех Парк за подкрепа на иновативни български стартъп компании, Проектът е и част от стратегията на София Тех Парк за постигане на максимална безопасност и комфорт в работните пространства на комплекса, която включва осигуряване на подходяща среда за разработка на изобретенията на български учени и осигуряване на най-доброто качество на въздуха в помещенията за служителите, посетителите и наемателите на технологичния хъб.

Mрежа от три слоя – два крепящи дишащи и нанофибърна мембрана, сертифицирана от TUV за филтриране на частици до 0.3 микрона. Това означава, че спира 95% от всички вредни за организма прахови и твърди частици. Мрежата е толкова добра, че ако човек пуши цигара на балкона, не преминава дим в стаята. Airate издържа на всякакви метеорологични условия, като има минимум пет години живот. Единственото условие е през определен период от време да се почиства внимателно. „В конкретния случай това е свързано и с намаляването на рисковете за здравето на обитателите на комплекса и сме много щастливи да ги подкрепим“, споделя изпълнителният директор на технологичния хъб - Тодор Младенов.  

 

“Основателят на компанията - Борис Колев, сподели: „Нашата амбиция е освен в частни имоти, Airate да бъде монтирана и на прозорците на училища, детски градини, болници и други обществени сгради. Активно търсим възможности за финансиране и имплементиране на нашата технология в името на общественото здраве.“

Ако искате да осигурите чист въздух и във вашата сграда, и да предпазите вашите посетители или служитео от опасните за здравето фини прахови частици, смог и изгорели газове, свържете се с нас за да направим проучване на възможностите и да вaи представим решение с Airate.

Сравнение на продукти